Tietoturvaopas
Uutiset » 2010 » Tietoturvapäivä 2010 lähestyy - laita päivä kalenteriin!

19.01.2010

Tietoturvapäivä 2010 lähestyy - laita päivä kalenteriin!

Seitsemättä Tietoturvapäivää - ja Suomessa myös Tietoturvaviikkoa - vietetään 9.2.2010 yli 60 maassa ympäri maailman. Tämän vuoden pääteema on Ajattele ennen kuin >klik< (Think before you post), jonka tarkoitus on saada erityisesti nuoret pohtimaan turvallista ja vastuullista nettikäyttäytymistä.

Uuden teknologian ansiosta erityisesti nuorista on tullut tiedon, kuvien ja videoiden julkaisijoita. Mahdollisuudet itseilmaisuun ja oman luovuuden esittelyyn ovat kaikkien ulottuvilla ja periaatteessa jokaisesta voi tulla netin kautta myös julkkis. Ikävä kyllä, uudet ilmaisumahdollisuudet saattavat synnyttää myös noloja tai jopa traumaattisia tilanteita. Kerran julkaistut kuvat pysyvät netissä vuosia, jopa ikuisesti. Esimerkiksi hauskoista juhlista julkaistut kuvat saattavat myöhemmin netistä löytyessään vaikuttaa esimerkiksi työnantajan käsitykseen työnhakijasta. Siksi on tärkeää antaa lapsille ja nuorille eväitä omasta verkkoidentiteetistä huolehtimiseen ja muistuttaa samalla toisten ihmisten oikeudesta olla esiintymättä verkossa sellaisissa kuvissa tai yhteyksissä, joissa he eivät halua.

EU:n rahoittamaan Insafe-verkostoon kuuluvat 27 kansallista Tietoturvapäivä-hanketta Euroopassa ja muualla maailmassa saattavat yhteen nuoret ja aikuiset paikallisissa, alueellisissa ja virtuaalisissa tapahtumissa pohtiakseen kuvien julkaisua ja viisasta nettikäyttäytymistä. Aiheesta on julkaistu myös lyhyt video kaikilla virallisilla EU-kielillä. Katso video ja lue lisää Suomen tapahtumista osoitteessa www.tietoturvakoulu.fi ja kansainvälisistä tapahtumista saferinternetday.org-sivustolta.

Tietoturvaviikon tapahtumat Suomessa

Ajattele ennen kuin >klik< -video

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Heli Alanko, Viestintävirasto, p. 040 581 1188, heli.alanko(at)ficora.fi ja viestintäjohtaja Anna Lauttamus-Kauppila, Viestintävirasto, p. 050 563 5724, anna.lauttamus-kauppila(at)ficora.fi


Insafe

Insafe on Euroopan Komission rahoittama yhteistyöelin, johon kuuluu 27 kansallista Tietoturvapäivä-hanketta Euroopan Unionissa sekä Islannissa, Norjassa, Argentiinassa, Australiassa ja USAssa. Insafen tavoitteena on edistää erityisesti lasten ja nuorten turvallista internetin käyttöä. Lisätietoja on osoitteessa www.saferinternet.org.


Tietoturvapäivä-hankkeessa mukana: D-Fence Oy, DNA Oy, Elisa Oyj, Enter ry, FiCom ry, fiMUG ry, Finnet-liitto, F-Secure Oyj, Huoltovarmuuskeskus, Jyväskylän yliopisto, Keskuskauppakamari, Kuluttajavirasto, Lapsiasiavaltuutetun toimisto, Liikenne- ja viestintäministeriö, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Mediakasvatusseura, Meidän Perhe, Microsoft Oy, Opetushallitus, Opetusministeriö, Pelastakaa Lapset ry, Poliisi, Sulake, Suomen Kuntaliitto, Suomen Vanhempainliitto, Suomen Yrittäjät, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry, TeliaSonera Finland Oyj, TIEKE, Tietosuojavaltuutetun toimisto, Tietoturva ry, Viestintävirasto, VTT, Väestöliitto ja Väestörekisterikeskus